۶۱ میلیارد تومان تسهیلات خرید ماشین‌آلات کشاورزی در گیلان پرداخت شد

تریبون گیلان: رئیس اداره فناوری‌های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: امسال ۶۱ میلیارد تومان تسهیلات برای خرید تجهیزات و ماشین‌آلات کشاورزی در گیلان پرداخت شده‌است.

حیدر کامیاب روز یکشنبه افزود: این میزان اعتبار به حدود ۳۰۰ نفر از کشاورزان متقاضی برای خرید تجهیزات و ماشین‌آلات کشاورزی پرداخت شده‌است.

وی سود این تسهیلات را ۱۵ درصد با مهلت بازپرداخت پنج ساله عنوان و ذکر کرد: میزان تسهیلات پرداختی به کشاورزان به نوع ماشین‌آلات و قیمت آنها بستگی دارد.

رئیس اداره فناوری‌های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان داشت: ۸۰ درصد قیمت ماشین‌آلات توسط سوی بانک ها در قالب تسهیلات پرداخت می‌شود و ۲۰ درصد هم آورده کشاورز است.

وی اظهار داشت: امسال حدود ۱۸۷ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در بانک کشاورزی برای خرید تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی به استان گیلان اختصاص داده شد که از این مبلغ تاکنون ۶۱ میلیارد تومان جذب و پرداخت شده‌است.

کامیاب با بیان اینکه اعتبار اختصاص داده شده برای پرداخت به کشاورزان پابرجا است، اضافه کرد: مشکلاتی در جذب اعتبارات در بانک کشاورزی وجود دارد که مربوط به بانک کشاورزی گیلان نیست بلکه به کل کشور مربوط است به همین دلیل در زمان حاضر پرداخت تسهیلات متوقف شده‌است.

وی با اشاره به بخشنامه بانک کشاورزی در سطح کشور در این ارتباط عنوان کرد: در این بخشنامه پرداخت تسهیلات در قالب رعایت منابع و مصارف است در حالیکه پیش از این پرداخت، خارج از بخشنامه منابع و مصارف بوده‌است که با پیگیری‌ها و گشایش کار دوباره پرداخت ها از سر گرفته می‌شود.

رئیس اداره فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: متقاضیان دریافت تسهیلات خرید تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی می‌توانند به ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌های مختلف گیلان مراجعه کرده و درخواست خود را اعلام نمایند.

وی با اشاره به توسعه مکانیزاسیون در اراضی کشاورزی طی سال‌های اخیر اظهار داشت: در سال زارعی جاری ۱۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان به روش مکانیزه برداشت شد که نزدیک ۸۷ درصد اراضی شالیزاری استان را شامل می‌شود ضمن اینکه نزدیک ۷۶ درصد از اراضی به روش ماشینی کشت شده‌است.

کامیاب با بیان اینکه هیچ وقت ۱۰۰ درصد اراضی شالیزاری قابلیت استفاده از ماشین را ندارد، افزود: هر زمان به عدد ۸۵ تا ۹۰ درصد برسیم بدان مفهوم است که ۱۰۰ درصد عملیات ما قابلیت مکانیزه شدن و ماشینی را دارد، گاهی وقت‌ها قطعات کوچک، شیب اراضی بالا بوده یا اینکه کشاورز، نیروی کارگری داشته و سطح اراضی کوچک است و به این دلیل از روش دستی استفاده می کند.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است./ایرنا

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا ایمیل خود را وارد کنید
لطفا متن دیدگاه خود را وارد کنید
ویدئو خبری